14.3.2013

Google sulkee Google Readerin

Google ilmoitti sulkevansa RSS-lukija Google Readerin 1.7.2013. Yllättävä ja surullinen tieto. Readerin kehityksestä vastanneen Alan Greenin mukaan sulkemisen syinä ovat mm. Readerin laskeneet käyttäjämäärät sekä tuotteiden karsiminen. Lopetettavien listalla on muitakin enemmän ja vähemmän tuttuja nimikkeitä, kuten desktop-Snapseedit sekä Macille että Windowsille.

Migraatio Readerista on onneksi mahdollista tehdä Google Takeoutin kautta, mutta uuden rss-palvelun etsimisessä on omat ongelmansa. Ja moni kolmannen osapuolen kehittämä RSS-feedin lukemiseen tarkoitettu ohjelma on muuten rakennettu pitkälti Google Readerin päälle, joten tämänpäivänen suru-uutinen koskettaa suurempaa käyttäjäkuntaa kuin voisi ensin olettaa.

RSS-feedien lukeminen ei ole koskaan - eikä etenkään viime vuosina - ollut enää suurten massojen huvia, mutta netin powerkäyttäjien keskuudessa se on vieläkin yksi keskeisimpiä tapoja uutistulvan seulontaan ja järjestelyyn. Ongelma siis koskettaa pientä, joskin varsin aktiivista ryhmää. Kääntäen yhdessä lopussa aina on uuden alku, ja tunkio ilman kukkoa kerää varmasti varsin pian uusia yrittäjiä. Yksi kehuttu vastaava palvelu on Newsblur, jonka sivusto on tätä kirjoittaessa kävijäryntäyksen ansioista kyykyssä. Newsblur tosin tarjoaa ilmaista palvelua ainoastaan max 64 seurattavalle, jonka jälkeen palvelusta pitää maksaa dollarin verran kuukaudessa. Ei se paljoa ole, mutta dollarin enemmän kuin Google Readerin kanssa.

Muita kehuttuja palveluita ovat mm. http://theoldreader.com/ sekä
http://www.feedafever.com/

Harmaat Hatut seuraa tilannetta.

Henri | Harmaat Hatut


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti